2500 доларів за 6 соток землі для атовців – мало чи достатньо?

847

Замість землі – гроші: влада обласного центру перекриватиме земельну чергу бюджетними коштами. Мова – лише про атовців. Замість 6 соток під будівництво їм пропонуватимуть близько двох з половиною тисяч доларів. Відповідне положення вже є, попереду – розгляд питання на сесії. Міський голова каже, сподівається депутати підтримають таку ініціативу, адже в обласному центрі земель практично немає. А на черзі сьогодні – понад три тисячі учасників бойових дій. Якщо Хмельницький не розширить межі, то вони ризикують залишитись при власних інтересах.

Ідея давати гроші замість землі, каже міський голова, виникла не з проста. Перша причина – відсутність вільних наділів. Другу підказала практика.

Дві з половиною тисячі доларів за 6 соток чорнозему. Міський голова каже, сума компенсації за землю під будівництво – не остаточна. Хоча цілком і повністю відповідає ринковій вартості наділів, які виділяли атовцям раніше.

Сума, яку попередньо заклали для компенсації в бюджет року наступного – невелика, каже міський голова. Це – приблизно мільйон із міської казни. Із ним проблеми швидко не вирішити, не приховує Олександр Симчишин. Каже, добре було б, якби підсобила держава. До речі, з таким проханням у центр звертались неодноразово.

Найближчим часом положення розглядатимуть міські депутати. Керівник обласного центру допомоги атовцям каже, загалом ідея – чудова, але є проблеми.

Володимир Шрубковський додає, ніхто не гарантує, що, взявши кошти, черговик потім додатково не звернеться за землею. Тому, переконаний механізм видачі крмпенсації треба ретельно виписати та вивірити.

Міський голова переконує, якщо депутати підтримають ініціативу, 2019-ий за даним напрямком якраз і стане пробним. Переконує, року має вистачити, аби відточити механізми і почати вирішувати проблему із забезпеченням атовців землею.

 

" " " "