Діагноз на дистанції: міські центри ПМСД роблять перші кроки у телемедицині

810

Діагноз на дистанції: міські центри ПМСД роблять перші кроки у телемедицині. Другий, до прикладу, вже обладнав кожну підзвітну амбулаторію кардіолабами. Ці диво-пристрої не просто роблять кардіограму, а оцифровують її дані і передають за необхідності вузькопрофільним спеціалістам. Таким чином точний діагноз пацієнт може отримати на дистанції – без відвідин того самого кардіолога.

Кардіограф у сумці кожен лікар центру ПМСД №2 має давно і використовує успішно. Адже, відстеження серцевого ритму – одна із послуг, котру зобов’язані забезпечувати сімейники. Відтепер робити це зможуть краще та якісніше. Адже в кожній амбулаторії з’явився так званий кардіолаб. Задоволення не з дешевих – 60 тисяч гривень один. Втім, вартує кожної витраченої копійки, кажуть лікарі.

Точний діагноз – запорука успішного лікування, кажуть медики. Додають, з апаратом уже познайомились. І навіть почали робити перші кардіограми.

Такі апарати – обов’язкова складова анонсованої телемедицини. Термін звучить дивно, утім, сама процедура має сенс, переконують медики.

Тому у планах 2-го центру ПМСД – закупівля й іншого обладнання, котре дозволяє встановлювати діагноз дистанційно. Для цього у кожній амбулаторії вже почали обладнувати спеціальні кабінети.

Лікарі кажуть, роблять усе для зручності пацієнта і для свого спокійного сну. Адже, переконують, якщо медик хоч на йоту сумнівається у діагнозі – не зімкне очі, бо знає, саме від нього залежить життя та здоров’я людини.

 

" " " "