ДОРОГИЙ ГАЗ

484

Опалювальний сезон цього року не з легких. Ціни на газ неприємно здивували та змусили керівників комунальних закладів шукати варіанти. Не легше і ОСББ із даховими котельнями – їх прирівнюють до прибуткової організації. Тож дозволених лімітів газу за пільговою ціною на обігрів будинків не вистачає. Як наслідок – мешканці економлять та вмикають обігрівачі. Але є помешкання, де досі не розпочався опалювальний сезон.

Ще тридцятого вересня у столиці між міськими головами, компанією Нафтогаз та Кабміном був підписаний Меморандум. Головне завдання документу – стабільне проходження опалювального сезону.

Та питань до ціни на газ для підприємств вистачало. Непроста ситуація і для ОСББ, або будинків із власними даховими котельнями. Ця, здавалось би, перевага під час стрибків цін на блакитне паливо перетворилась на мінус. Мешканці будинку по вулиці Свободи досі без тепло. Маючи власну котельню – мерзнуть у квартирах.Усе через затримку підписання договору із газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг».

Усі претензії мають до керівника управляючого підприємства, бо поки ОСББ там ще не створили. Той певнить, усі документи були подані вчасно, а впливу на компанію не має.

Тим часом мешканцям пропонують газ від попереднього постачальника по майже 38 гривень за куб. Люди категорично не згодні. Та навіть у тих будинках, де є тепло, ситуація не набагато краща. Адже у підсумку виходять значні суми за спожиті послуги. Усе через те, що на законодавчому рівні ОСББ стоять в нерівних умовах при закупівлі блакитного газу.

У Хмельницькій області не більше ніж 20 будинків із власними даховими котельнями. І для того, аби керувати таким ОСББ, потрібно знати технічні та юридичні тонкощі. А таких спеціалістів на Хмельниччині бракує.

" " " "