ЗА СТАНДАРТАМИ НАТО

323

Тактична медицина для охоронців Феміди. Організували медичний вишкіл командування територіального управління спільно із ЗСУ. Розпочався курс із теорії, яку обов’язково закріплюють на практиці.

Поглиблено на курсах тактичної медицини вивчають надання допомоги пораненим саме на полі бою, адже розуміють –  війна триває, і невідомо коли вона закінчиться. Потрібно бути готовим та продовжувати готуватися повсякденно, використовувати кожну хвилину аби дати гідну відсіч агресору, зазначає заступник начальника територіального управління полковник Служби судової охорони Степан Кшевжінський.

Донеччанин Максим до повномасштабного вторгнення росії в Україну працював цивільним хірургом. Нині він – бойовий медик у ЗСУ. Розповідає, не завжди на полі бою можна надати якісну до медичну допомогу.  

Бойовий медик каже, учасників навчають надавати медичну допомогу не тільки побратимам,  а й собі. Наголошує,велику роль у польовій медицині відіграють кровоспинні джгути- турнікети. І хоч коштують вони чимало – економити на них не можна, адже саме вони можуть зупинити кров,  і тим.

Інструктори вчать правильно реагувати під час поранення у різні частини тіла. Такі навчання для судових охоронців проводять не вперше. Курс проходять усі без винятку співробітники Служби, які працюють у різних підрозділах та відділах.

Лише постійна практика та вдосконалення допоможуть співробітникам швидко приймати правильні рішення у бойовій обстановці та врятувати якомога більше життів. Тож працівники Служби судової охорони взяли на озброєння найсучасніші стандарти підготовки з тактичної медицини, а процес навчання та підтримання навичок є безперервним.

" " " "