В Україні діятиме 4-рівневий план протидії COVID-19: чого очікувати хмельниччанам

Максим Степан презентував план, за яким потрібно буде діяти у разі збільшення кількості інфікованих

941

У зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні у МОЗ розробили алгоритм дій відповідно до 4-х рівнів безпеки, про це повідомив Максим Степанов під час доповіді у Верховній Раді України.

Зараз в Україні кількість інфікованих за добу коливається між 5-7 тисячами осіб, що вказує на перший рівень безпеки.

Якщо кількість хворих на  COVID-19 збільшиться до 2 разів (8-10 тисяч) за добу, що буде становити заповнення 70%.ліжкомісць у лікарнях, то можливе розгортання тимчасових госпіталів поза межами закладів охорони здоров’я та збільшення кількості працівників, яких залучать із інших відділень.

Третій  рівень безпеки буде означати заповнення ліжкового фону хворими на коронавірус на 85% по усіх країні, а кількість хворих за день становитиме 11-15 тисяч. На третьому рівні планують: розгорнути польові шпиталі, посилити карантинні обмеження в країні, мобілізувати медичних працівників.

На четвертому найжорсткішому рівні, коли кількість хворих за добу становитиме понад 25-20 тисяч, будуть: запроваджувати активацію протоколів медичного сортування, та надавати допомогу лише за рівнем невідкладності.

Нагадуємо, що у Хмельницькій області за весь період карантину зафіксували 12876 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 (422 випадки –  за минулу добу). Завантаженість ліжкомісць в області складає 69,97%, зазначають у Хмельницькій ОДА.

" " " "