ТИХИЙ СВІТ

422

Понад 800 людей з вадами слуху скористалися послугами інклюзивного Хабу, що був створений при Хмельницькій спеціалізованій школі №33. Тут допомагають з пошуком роботи, житла, оформити необхідні документи. Частина з них перебували на Хмельниччині транзитом. Постійне місце проживання в області обрали півсотні людей з вадами слуху.

Штаб для особливих людей тут розпочав діяти від початку повномасштабного вторгнення. Це єдиний в Україні центр, де надають допомогу людям з вадами слуху з числа внутрішньо переміщених осіб, –  розповідає директорка школи.

У штабі допомагають харчовими наборами, надають юридичну консультацію, допомагають із пошуком житла та роботи. Із людьми працює психолог, який вільно володіє жестовою мовою. Час від часу запрошують фахівців для спеціалізованих тренінгів.

Зараз у школі навчається 60 дітей. В тому числі четверо, котрі приїхали з інших регіонів країни. У школі обладнали укриття на випадок повітряних тривог.

Напередодні Великодня до гуманітарного штабу для людей з обмеженими можливостями слуху завітала голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Віолета Лабазюк передала продуктові набори, які були сформовані на умовах співпраці з настоятелем Римсько –Католицької парафії Святого архангела Михаїла отцем Тадуешом із міста Гайворон Кіровоградської області. А з гуманітарного штабу обласної ради на звернення керівництва закладу- дитяче ліжко, візок, дитяче харчування для багатодітної мами.

У свою чергу штаб, що діє при Хмельницькій спеціалізованій школі №33 допомагає людям з вадами слуху на Сході. А зараз розпочали збирати посильну допомогу і військовим.

" " " "