ДЛЯ ПІДТРИМКИ ВИМУШЕНО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ – У ВОЛОЧИСЬКІЙ ТГ ВРУЧИЛИ ГРОШОВІ СЕРТИФІКАТИ

278

В переддень свята Христового Воскресіння у Волочиській громаді вручили грошові сертифікати на продуктові набори для ВПО. Така акція проводиться другий рік поспіль, адже громада стала домом для тисячі осіб. Ця цифра постійно коливається, та незмінним залишається одне – потреба в соціальному захисті та підтримці. Адже подекуди люди полишали свої домівки без нічого. Як адаптовуються вимушено переміщені особи та які їхні першочергові потреби?

Пані Валентина проживає у Волочиській громаді вже півтора року. Її рідна домівка недалеко Сєвєродонецька. Тут, на Хмельниччині, планує і залишитись. А от про рідні місця згадує зі сльозами на очах.

З початком війни Волочиська громада стала домом для тисячі вимушено переміщених осіб. Їм повсякчас потрібна допомога. Саме тому напередодні Великодня люди, що полишили свої рідні місця, отримали грошові сертифікати. Це стало можливим після підписаного меморандуму між Хмельницькою обласною радою і американською релігійною організацією «Релігійне управління церкви Ісуса Христа святих останніх днів в Україні»

Списки тих, хто потребує допомоги, формували відповідно до поданих переліків зареєстрованих осіб, що знайшли прихисток у громаді. Всього ж для Волочиської громади було виділено 560 сертифікатів.

Грошові сертифікати напередодні Великодня отримають внутрішньо переміщені особи і в кількох інших громадах області.

" " " "