ЖНИВА У ГРУПІ КОМПАНІЙ ЕНСЕЛКО

292

Здавалось би, безкрає поле. Навколо кипить робота та багато техніки. Це збирають врожаї у ГК Енселко. Компанія уже багато років обробляє землі Хмельниччини та сусідньої Тернопільщини. Земельний банк складає понад 130 тис га землі. Про професійність та ефективність цих аграріїв говорять цифри. Так, у 2022/2023 сільськогосподарських роках, загальний намолот зерна, зібраний командою ГК Енселко склав 1,6 млн тонн збіжжя. Тут злагоджена робота та потужна команда. За кермом сучасного Джон Діра – механізатор Павло. Працює в команді  тривалий час. Каже, система збору врожаю повністю автоматизована. Наснаги додає згуртованість та  єдність.

Вистачає у компанії і молодих спеціалістів. Майже після навчання працює у Енселко Денис. Хлопцю лише 19, але вже звик до роботи у полі.

У ГК Енселко під озимою групою культур перебуває понад 62 тис га площ. Станом на зараз на 100% завершили обмолот ячменю та ріпаку, отримавши показники вище очікуваних. Наразі, триває збір озимої пшениці. Під цією культурою знаходиться понад 40 тис га. Непроста ситуація в країні, воєнний стан – попри все у ГК Енселко знаходять ресурс, аби збирати хліб.

Тут, на Віньковеччині, на цьому полі завершують обмолот пшениці. Молодий, але досвідчений агроном Віктор Кметь розповідає, про цьогорічні жнива.

Аграрії запевняють – врожаї очікують хороші. Адже за якісного догляду земля віддячить сторицею. Тут, поміж цих відданих хліборобській справі людей, панує атмосфера взаємо підтримки та поваги. Це видно не озброєним оком. І напевно саме завдяки їх згуртованості, вдається не лише працювати на результат, а формувати культуру спільних цілей та принципів.

Агро – це не лише про шаблони та формальне виконання планів, це про людей, про створення таких умов роботи, де б було комфортно, і куди б було бажання повертатися. Аграрії  ГК Енселко запевняють – продовольчий фронт у надійних руках. Дякують захисникам та невтомно працюють далі.

Поки триває обмолот озимої пшениці, у компанії  вже готуються до збору пізніх культур. На Дунаєвеччині, на полях Енселко також кипить робота. Тут працює команда Віталія Гулько. За роки роботи, цей провідний агроном об’єднав навколо себе таких же натхнених та відповідальних людей, як сам. Механізований загін Віталія щороку має одні з найвищих показників врожайності по пріоритетним культурам.

У ГК Енселко переконані, ніякі складнощі не завадять зібрати хліб. Адже тут націлені на результат. Щодо пізньої зернової групи культур, то наразі на полях дозріває кукурудза та соняшник. По площам, це в межах 67 тис га землі. Крім цього у компанії розпочали закладати основу під майбутній урожай 2025 року. Одним словом, у цих аграріїв немає часу зупинятися, а є бажання працювати, вирощувати врожаї, тримати економіку країни в умовах війни.

Окрім виробництва у ГК Енселко продовжують реалізовувати програми соціальної відповідальності для орендодавців, вчасно виплачують орендну плату, сплачують податки, інвестують в проєкти енергозбереження в громадах, сотні мільйонів гривень направляють у проєкти зміцнення обороноздатності країни та з підтримки ЗСУ!

" " " "