ОНОВЛЕННЯ НАСОСНОЇ СТАНЦІЇ

250

Працівник насосної станції показує панель управління. Після модернізації процеси автоматизовані, а кількість поломок обладання стала мінімальна.

Ця станція – одна із найбільших у місті. До ремонту обладнання було застаріле та споживало багато електроенергії. А ще ресурс насосів та труб зношується через засмічування – містяни часом плутають сміттєвий бак із унітазом. Ця станція, до прикладу, обслуговує понад 50 тисяч абонентів.

На проєкт модернізації каналізаційного господарства місто подалось в 2019 році до НЕФКО. Громада отримала грант і в 2021 році стартували роботи – оновлення відібрали три найбільші каналізаційні станції міста. Все старе та енергомістке обладнання замінили на сучасні шафи та потужні насоси.

За минулий рік на трьох модернізованих станціях вдалося заощадити 27 відсотків електроенергії. Загальна вартість проєкту  – понад 30 мільйонів гривень. Це грантові кошти від платформи «Добросусідство ЄС». Після втілення  проєкту вдалося зменшити і екологічні ризики та покращити якість стоків на  виході.

" " " "