ШКОЛА В ЧАСИ ВИПРОБУВАНЬ – EDCAMP В СТАРІЙ УШИЦІ

250

Староушицький ліцей приймає міні-конференцію педагогів. Свого часу такі EdCamp  стали популярними у США. А тепер саме завдяки невимушеному формату вчителів із різних куточків України підвищують свою кваліфікацію.

Проєкту EdCamp вже 9 років. Вже з 2015 проєкти збирають педагогів по всій Україні. Це і афілійовані і магістральні. У серпні пройшло понад 40 EdCamp. До проєкту долучилось понад 45 тисяч педагогів,які  розвиваються та діляться досвідом.

На Хмельниччині такі конференції лише набирають обертів. Адже сучасні технології та світ вимагає динамічних та дієвих рішень, в тому числі в освітньому процесі.

Кібербезпека, нейронні мережі, електронний документообіг в системі «Єдина Школа» – це сучасні технології, які стали незмінними помічниками вчителів. На заході присутні обговорили формування цифрового освітнього простору.

У форматі панельної дискусії на EdCamp присутні обговорили тему освітнього процесу у часи випробувань. Тут висловились і батьки, і управлінці, і підприємці.

У Староушицькій громаді молодь – активна та ініціативна. Від школярів до молодіжної ради.

На конференції експерти розповіли про нестандартні підходи в освітньому процесі. Наприклад, мистецтво критичного мислення – це тренування та щоденний розвиток.

Навіть у час війни освіта має розвиватись – від теорії до практики учасники педагогічного процесу напрацьовують дієві механізми.

У громаді кажуть, освіта має розвиватись попри обмежений фінансовий ресурс. Тому тут шукають грантові можливості. Для більш раціонального  існування освітньої мережі навчальні заклади реорганізували.

Впровадження новацій та пошук можливостей не залежать від величини громади. Для цього потрібне бажання та стимул рухатись в ногу з часом.

" " " "