BILD 100

26

Щороку в Берліні відбувається захід Bild 100, на який німецьке видання й видавництво Axel Springer збирає найвпливовіших політиків, представників бізнесу, культури, громадських діячів. Брати Клички, як і в минулі роки, використовують цю можливість, аби переконувати європейську еліту в необхідності подальшої підтримки України та посиленні необхідної допомоги.

На думку мера Києва, незмінна підтримка Німеччини вкрай важлива для України. Допомога, зокрема, далекобійною зброєю, сьогодні критично необхідна! А будь-які поступки Путіну не зупинять його в подальших загарбницьких прагненнях. Уже не тільки щодо України. І партнери повинні це чітко розуміти. Зокрема на цьому Клички наголосили під час розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Також відбулася зустріч мера Києва мером Берліна Каєм Вегнером. Очільники столиць обговорили подальшу співпрацю міст-партнерів. У тому числі – щодо оснащення та майбутньої роботи «Берлінсько-Київського центру протезування», який відкриють у Києві цієї осені на базі однієї з комунальних лікарень столиці. Це – важливий унікальний проект, що надаватиме допомогу пораненим захисникам України.

А також Кличко та Вегнер обговорили допомогу, яка потрібна Києву для функціонування критичної інфраструктури наступної зими, яка буде складною. Бо росія намагається знищити й постійно обстрілює об’єкти інфраструктури. Кай Вегнер пообіцяв, що Берлін розгляне всі можливості, щоб передати Києву партію електрогенераторів.

" " " "