АМЕРИКАНСЬКЕ ПОДРУЖЖЯ ДОЛАЄ БІГОВИЙ МАРАФОН ВІД РУМУНСЬКОГО КОРДОНУ ДО ЗАПОРІЖЖЯ

6

На румунсько-українському кордоні стартував забіг американської пари Тайлера та Ніккі Чей. Вони біжать понад 1200 кілометрів, аби підтримати українців у час війни. Зокрема, відвідують центри підтримки переселенців «ЯМаріуполь» Побували в такому і у Хмельницькому. Адже наше місто стало тимчасовою домівкою для тих, хто тікав із тепер зруйнованого та окупованого міста.

Зустріч із місцевими журналістами відбулась на майдані Незалежності. Тут американські марафонці отримали сувеніри на згадку про Хмельниччину від голови обласної ради.

30 марафонів 5 днів на тиждень — такий  графік  забігів в американців. За словами марафонців, вони вже подолали 30 відсотків шляху. Марафон доєднує в кожному місті небайдужих, хто бажає долучитись до забігу.

Ніккі та її чоловік мають відношення до спорту, проте раніше не бігали марафони. Тренувались близько півроку, адже долати таку відстань — виснажливо для організму.

З початку року подружжя Чей провели в Україні два місяці. Побували в різних містах та ближче познайомились із культурою нашої країни. Це вже десятий марафон американців.

Реалізують ініціативу американців  в Україні за підтримки БФ «RBO» спільно з капеланським батальйоном «Маріуполь».

" " " "