В ОБЛАСТІ ВІДБУВСЯ ВЕТЕРАНСЬКИЙ ФОРУМ

49

Ветеранську справу майже рік тому започаткував Артур Войтюк разом із своїми побратимами. Нині смачну та ароматну каву передає на передову. А розпочиналось усе із малої ідеї. Військовий після реабілітації та 13 років служби звільнився, аби розвинути кавову мережу та допомогти тим, хто досі воює. Для торгової марки обрав мілітарне зображення.

Для захисників повернення у цивільне життя часом є викликом. Їм потрібна фізична, психологічна, соціальна адаптація. Саме ці та інші напрямки після повернення захисників з передової обговорили на ветеранському форумі. Адже щороку кількість бійців, яким потрібна підтримка цивільних збільшується. У міністерстві молоді та спорту кажуть, розробили спеціальні програми адаптації.

Саме комплексна підтримка ветеранів дозволить їм повноцінно адаптуватись, а для цього потрібні і освітні послуги та перекваліфікації, відкриття власної справи та соціальні гарантії.

Повноцінне лікування та медичний супровід, а також психологічна підтримка — ще один аспект повноцінної адаптації захисників.

Як кажуть самі військові, суспільству потрібно готуватись — з кожним роком на вулицях ветеранів буде більшати. Тож ветеранська політика має поступово втілюватись у різних сферах життя.

Ще одним напрямом ветеранської соціальної політики  є підтримка родин загиблих та безвісти зниклих.

" " " "