ОСВІТНІЙ ФОРУМ

36

До дня працівників освіти у Хмельницькому відбувся форум. Його темою стали освітні тренди. Захід зібрав кілька сотень педагогів, вихователів, викладачів, директорів та ректорів всіх навчальних закладів Хмельниччини. Спеціалісти мали нагоду поспілкуватися на 5-ти дискусійних панелях.

Міністерство освіти та науки України з 2027-го року запроваджує профільну середню освіту. Відтак з 10-го по 12-тий клас учні навчатимуться з нахилом на ту чи іншу спеціальність.

Окрім цього, в Україні та на Хмельниччині зокрема, буде створено три класифікації ліцеїв – академічний, професійний та науковий. Вони матимуть різну спрямованість, що дозволить краще розподілити потік здобувачів освіти відповідно до їх інтересів та здібностей.

За словами директорки одного із вищих професійних училищ обласного центру, профтех освіта не стоїть на місці працюють в ногу з часом. Це стосується, як освітнього, так і виробничого навчання.

До початку повномасштабної війни робітничі професії були в дефіциті. Наразі ситуація покращилася, адже молодь розуміє, що будівельники, слюсарі, зварювальники та інші спеціалісти будуть вкрай потрібні для відбудови України після перемоги.

Форум організували до дня працівників освіти. Тому кращі працівники галузі  отримали пам’ятні відзнаки та подарунки.

" " " "