Підтримати важкохворих — соціальний проєкт БФ «Карітас Хмельницький»

43

До пані Анатолії , що понад 2 роки тому приїхала до Хмельницького з Бахмута, навідались фахівці БФ «Карітас Хмельницький».

Жінка погано чує, не може самостійно пересуватись та має травми суглобів. Болю в житті додає і втрата рідної домівки.

Вірним другом жінки є собака, який також тікав від війни. Фахівці центру навідуються до пенсіонерки зі старту проєкту допомоги паліативним хворим.

За більш як півроку реабілітації та супроводу лікарів жінка має певні успіхи в лікуванні.

Син пані Анатолії розповідає, з рідного Бахмута їхали 4 доби. Стан матері тоді був вкрай важким. По дорозі йому, дружині, мамі та песику допомагали небайдужі.

У Хмельницькому чоловік виграв грант від БФ «Карітас Хмельницький» та започаткував швейне виробництво. Вчився з нуля за допомогою відеоуроків.

Працюють фахівці проєкту з надання паліативної допомоги згідно вимог НСЗУ та державних стандартів. Допомагають тим ,в кого важкі хвороби — діабет, онкологія в стані ремісії та інші.

Проєкт діє з першого січня 2024 року. І окрім фізичної реабілітації та медичних консультацій, фахівці надають і психологічну підтримку.

Проєкт розрахований до кінця червня наступного року. Зараз на обслуговуванні фахівців фонду — більше 80 важкохворих пацієнтів.

На жаль, яка кажуть фахівці благодійного фонду «Карітас Хмельницький» попит на такі соціальні послуги у громаді збільшується.

" " " "