Метрологи на варті безпеки ХАЕС

37

Повірка обладнання, його калібрування, та проведення планово-попереджувальних ремонтів. Це основна робота метрологів Хмельницької атомної електростанції. Ще минулого року працівники Служби головного метролога не мали доступу до калібрування засобів вимірювання, це завдавало клопоту та незручностей усім працівникам станції. Та після отримання спеціальної акредитації це питання вирішилось.

Повіряють та калібрують працівники лабораторії служби понад 50 тисяч одиниць обладнання атомної електростанції. Та для того щоб бути справжнім фахівцем потрібно володіти чималим багажем знань, сучасними методиками та обладнанням. Адже час від часу у лабораторіях проводять певні удосконалення, аби робота була якісніша.

Ефективності службі додає оновлення персоналу. Адже кваліфіковані працівники- запорука успіху. З Запоріжжя до Нетішина через війну переїхала Леся Городських-метрологиня електро радіо вимірювальної лабораторії.

Від декількох годин до декількох діб фахівці служби метрології витрачають на повірку одного приладу. Та саме від його «здоров’я» залежить безпека та успішність роботи. І забезпечити ці фактори– головне завдання метрологів.

" " " "