СТАРИЦЬКИЙ ФЕСТ: ДЕНЬ ТРЕТІЙ

12

«Аферою з доставкою» розпочали третій день театрального фестивалю “Starytskiy theatre fest — 2024”. Виставу для глядачів демонстрували актори Тернопільського театру. За їх словами Афера це так звана позакласна робота команди, над якою працювали близько двох місяців.

Нестандартними ролі були для усіх акторів, та закохатись у нове все ж вдалось. Актриса Ольга Скала розповідає, на перший погляд незвідана роль допомогла їй розкритись з іншого боку.

Спочатку ковід, потім повномасштабна війна зупинили діяльність театралів у інших містах. Тож тернополяни кажуть, сумували за такими поїздками, адже це і страх, і досвід водночас.  Ба більше це потрібно людям.

Заключною виставою третього дня була вистава від Львівського драматичного театру  «Доця». Її сюжет переказує події на Донбасі у 2014 році. Одна із героїнь – Марина, її роль грає Валентина Мацялко. Акторка розповідає, саме Марина представник тієї когорти людей, яким немає різниці розмовляти українською чи російською. Вжитись в роль негативного персонажа було важко, зізнається пані Валентина.

Проукраїнську Доцю зіграла заслужена артистка України Олександра Люта. Доця не схилила голову, і з приходом москалів боролася за рідну країну. Цю боротьбу вона отримала у спадок від бабусі та покійної мами. Та таких як доця на донбасі були одиниці.

Переглянути що першу, що другу виставу зібралось чимало хмельничан. Квитки на них розібрали швидко. Усі покази театрального фестивалю – благодійні. Кошти з придбаних квитків відправлять українським захисникам.

" " " "