Каву готувати просто – професіонали про секрети…

623

Кавоманам присвячується: у Хмельницькому визначали кращого баристу. Вихідними в обласному центрі відбувся перший професійний чемпіонат. Організатори кажуть, виступили з ініціативою, бо хочуть популяризувати мистецтво приготування цього ароматного напою. Переконують, в Хмельницькому – чимало кав’ярень, а, отже, і професіоналів не має бракувати. Додають, хмельничани варті того, аби смакувати не будь-яку, а якісну та смачну каву.

Міцніша чи м’якша, з молоком чи без, солодка чи без цукру – це, в принципі, все, що ми із вами знаємо про каву. Готувати її кожен вміє – це справа 5 хвилин. Утім, це стосується лише любителів. Професіонали приготування кави називають мистецтвом, котре вимагає і знань, і часу. З метою його популяризації в місті провели перший обласний чемпіонат бариста.

Цьогоріч учасників – небагато – лише 7-ро. Кожен із них на розсуд суворого журі мав представити 12 напоїв – по 4 – еспресо, кавово-молочних та авторських філіжанки. Каву готували із відбірного зерна. Пан Максим для свого виступу обрав караколь.

Досягти бажаного результату допомагають не лише знання та вміння, але й професійна техніка. Такою, на жаль, удома не розживешся. Хоча це не обов’язково, каже бариста. Адже, смаку справжньої кави зіпсувати не можна.

Секрет приготування гарячої смачної чашки на дому відриває головний суддя чемпіонату.

Головне, наголошує професійний бариста, правильно обирати каву. Каже, увагу слід звертати лише на 3 речі.

" " " "