Спецрепортаж . У Волочиському освоюють майже півтора мільйона гривень державної субвенції .

1022

 У Волочиському навчально-виховному комплексі ремонтують дитячий басейн. Реконструкцію якого востаннє проводили у 2004 році, коли змінювали систему подачі води. Наразі тут освоюють майже півтора мільйона гривень державної субвенції, яку на свій округ спрямував народний депутат Сергій Лабазюк.

 Дотепер воду для басейну фільтрували дві великі цистерни . Нині старе радянське обладнання замінили на сучасне. Нова установка має значно менші розміри та виконує відразу три функції – очищає, знезаражує та підігріває рідину.

Поступово оновлюють і будівлю Волочиської дитячої школи мистецтв. Будівлі майже тридцять років, тож проблем мають чимало, зізнається директор школи. Благо, за останні роки вдалося частково відновити приміщення. Так, нещодавно за рахунок субвенцій завершили реконструкцію санвузлів. Останні перебували в критичному стані. Їх часто доводилося закривати через несправність.

Сантехніка, підлога, стіни та вентиляційна система – замінювали буквально все, розповідає директор. Облаштували також і санвузол для дітей з особливими потребами.

А це – Бальковецький НВК. У школі активно готуються до відкриття спортивного залу.

До облаштування спортивної кімнати долучаються всією громадою, додає директор. Колись занедбане підвальне приміщення перетворять у тренажерну зону з роздягальнями, санвузлом та тренерською кімнатою. Щойно завершать ремонт – встановлять ринг. Сюди ж у майбутньому планують перенести і тренажери.

 Ремонт триватиме ще близько місяця. Тож вже у цьому навчальному році, розповідає директор, діти зможуть займатися у новому приміщенні.

" " " "