Незвичну для Хмельниччини рослину вирощують у Волочиському районі

16035

Незвичну для Хмельниччини рослину вирощують у Волочиському районі. Мова за тютюн, виробництво якого успішно реалізовує Група Компаній VITAGRO. У селі Клилини висадила понад сто гектарів цієї культури, яка, до речі, дуже вибаглива.

Займатися тютюновим виробництвом у Групі компаній VITAGRO розпочали чотири роки тому. Понад пів сотні гектарів незвичної для нашого регіону рослини висадили у селі Клинини Волочиського району. Тоді зібрали гарний врожай, пригадує керівник тамтешнього відділку VITAGRO-  Павло Посполіта. Тож посівні площі вирішили збільшити майже вдвічі.

Нині у Клининах вирощують більше як сто гектарів тютюну. Це неймовірно кропітка  праця, – каже пан Павло. Адже рослину здебільшого доглядають вручну – спочатку в теплицях, а вже потім висаджують у відкритий грунт.

Аби полегшити роботу аграріїв у полі – у VITAGRO придбали ще й сучасну саджальну техніку. До виробництва тютюну залучили велику команду фахівців. Це мешканці сіл Волочиського району. Так, мають стабільну роботу і гідну зарплату.

Попри складний час, додає Петро Лабазюк, аграрії невпинно працюють у полі. Бо агросектор нині – одна з ключових галузей, що тримає економіку країни.

" " " "