Найважча робота – найкраща робота, або Про будні хмельницьких слідчих

1602

Ми продовжуємо вам розповідати про поліцейські професії. Сьогодні мова про тих, чия робота насправді на слуху. Про них пишуть у книжках, знімають документальні, художні фільми та серіали. Вони – головні герої усіх детективів. Отож, говоримо про слідчих. Чого вартує розкрити злочин і чи можна за два дні взяти і стати слідчим – із перших вуст.

У слідстві Ігор Бабій – далеко не перший рік. А свою першу розкриту справу пам’ятає, як сьогодні. Нічого надзвичайного – рядова крадіжка мобільного у готелі.

На перший погляд здається, що довести до логічного завершення такий  банальний злочин – простіше простого. Насправді ж – усе зовсім не так.

Адже одна справа знайти винного, зовсім інша – довести провину в суді.

І це все при неймовірному навантаженні. Наразі на одного слідчого в області припадає близько 350-ти кримінальних проваджень. Усе – через кадровий голод. Вакантні місця у наявності, тому молодь запрошують до професії. Національна академія внутрішніх справ – найкраща кузня для слідчих, каже Ігор Бабій. Власне, там правоохоронець навчався і сам.

Правоохоронець, до прикладу, знайшов себе у футболі. Раніше бігав за академію, сьогодні – за обласне управління. Каже, спорт у навчальному закладі культивується і вітається по особливому.

Окрім спорту, в академії – насичене студентське дозвілля, і, звісно, потужний сам навчальний процес. Одразу слідчим зі стін вишу не вийдете, але ази професії будете мати. Справжнім ж асом допоможе стати наполегливість та бажання.

Плюсів у професії, каже Ігор Бабій, насправді багато. Достойна стабільна зарплата, самореалізація з користю плюс юридичний стаж. Якщо слідство – не ваше, ви завжди перепрофілюватись – на адвоката, прокурора чи навіть суддю.

" " " "