Депутати зібрались на позачергову сесію

1693

Від громад до медицини – за що голосували депутати на позачерговій сесії. Депутати  в останній день тижня зібрались на позачергову сесію. Прийняли антикорупційну программу та внесли зміни до обласного бюджету. Підготували обранці і ряд звернень – щодо медицини та  затвердження перспективного плану.  Відтепер обласна дитяча лікарня має нового керівника  – призначення  проголосували на пленарному засідання.

Позачергова сесія  в умовах карантину цього разу зібрали у сесійному залі.  Дискусійним стало питання затвердження перспективного плану. Деякі громади незгодні з рішенням, що прийняли у столиці. Тож депутати підготували відповідне звернення.

Після появи перших хворих на коронавірус в нашій області  заговорили і про оплату їх праці медиків. Обіцяних 300 відсотків – чекали їх довго. Та, як запевняє начальник департаменту фінансів адміністрації – обласний бюджет надав гроші для інфекційної лікарні. Разом із субвенціями з початку року ця цифра складає близько 9 мільйонів.

Депутати почали говорити про недофінансування галузі медицини. Однак керівник обласного відомства каже, розрахунки залежать від кількості хворих.

Хмельницька міська інфекційна лікарня отримує кошти і з міського, і з обласного бюджету. Адже це спеціалізований заклад, тож допомогу там отримують мешканці всієї Хмельниччини.

З першого квітня основним джерелом фінансування інфекційної лікарні є Національна служба здоров’я. Проте вона надала лише 90 відсотків необхідних коштів.  З такими проблемами зіткнулись і інші заклади.

Тож депутати підтримали звернення щодо оплати праці медпрацівникам. Направили його до Міністерства охорони здоров’я та Кабміну.

 

" " " "