«На відстані руки» – допомогти може кожен: в Хмельницькому стартував масштабний благодійний проєкт

2760

«На відстані руки»: в Хмельницькому стартував масштабний благодійний проєкт. Допомогти може кожен, придбавши продукти харчування у спеціальних точках продажу, а це – 6 магазинів міста. В кожному з них облаштований спеціальний кошик – придбане слід покласти туди. Продукти заберуть волонтери і розвезуть тим, хто справді потребує допомоги. Наразі опікуються одинокими та людьми, котрі залишились без роботи. Інформацію про них збирають звідусіль – хто телефонує і просить сам, за когось просять сусіди. Власне, якщо й ви знаєте тих, кому зараз важко – звертайтесь до благодійного фонду «Карітас» чи до представників Волонтерського лідерського руху. Саме ці дві організації і започаткували проект на території краю.

У волонтерському штабі кипить робота. Продукти, звезені звідусіль, розподіляють, пакують і вже збираються на розвозку.

Усім волонтерам пані Олена видає папірець-завдання. На кожному – кілька адрес і кілька адресатів. У пані Тетяни їх – троє. Дівчина – за кермом. Тож, вже за кілька хвилин – на місці.

Сьогодні як і Лариса Іванівна продуктові набори від волонтерів отримають ще 20-ро городян. Проєкт «На відстані руки» у місті таки пішов.

Організатори запевняють, люди і справді готові ділитися. Допомагають хто чим може і звідусіль. Проєкт лише стартував, а про нього вже знають у Сполучених Штатах.

Долучитися до проєкту без проблем можете й ви. Допомогти насправді можна по-різному – продуктами, грішми чи інформацією. Волонтери просять повідомляти про тих, хто справді потребує допомоги. Наразі працюють із одинокими й людьми, котрі під час карантину залишились без роботи. Доєднуватись до доброї справи закликають і продуктові магазини.

Після відвідин усіх адресатів пані Тетяна переконує, допомагати іншим – не просто потрібно, а необхідно. Адже, певна, життя – річ непередбачувана. Сьогодні допомагаєте ви, завтра, можливо, і вам буде потрібна ця допомога.

" " " "