Шепетівчани з симптомами ГРВІ можуть пройти ПЛР-тестування безкоштовно

У Шепетівці безкоштовно проводять ПЛР-тестування для осіб, у котрих наявні симптоми гострих респіраторних інфекцій

1160

У Шепетівці та прилеглих районах місцева влада ще з самого початку пандемії провела суттєву роботу з протидії розповсюдження коронавірусної інфекції. У Шепетівському міськміжрайонному відділі ДУ “Хмель­ницько­го об­ласно­го ла­бо­ра­тор­но­го цен­тру МОЗ” зазначають, що здійснена в минулому та нинішньому роках організаційна, лікувально-профілактична та санітарна протиепідеміологічна робота  неодмінно принесла свої результати та приноситиме їх і надалі.

Важливим пунктом у цій нелегкі боротьбі є вчасне ПЛР-тестування, яке не може обійтися без відповідальності з боку самого пацієнта. За час пандемії в Шепетівському районі було виявлено та вилікувано більше 1300 пацієнтів з COVID-19, однак ця цифра занизька, оскільки багато громадян можуть ігнорувати симптоми у випадку легкого перебігу хвороби, заражаючи при цьому інших людей. В тому числі і тих, хто перебуває в зоні ризику.

Тому за­ві­ду­вач місь­кміж­район­но­го цен­тру Во­ло­ди­мир Ма­за­єв звертається до Шепетівчан та жителів району з проханням щоб люди були відповідальними та вчасно зверталися до своїх сімейних лікарів при появі симптомів ГРВІ.

Читайте також: У Хмельницькому змінився порядок проведення ПЛР-тестувань громадян

ЗІ свого боку в установі пояснюють, що шепетівчан з ознаками респіраторних захворювань тестуватимуть безкоштовно, аби охопити якомога більшу частину населення та ефективніше протидіяти пандемії.

" " " "