Фінал конкурсу українського солоспіву відбувся у Хмельницькому.

1212

Всеукраїнський фестиваль – конкурс українського солоспіву імені Владислава Заремби добіг свого завершення. Днями серед сотень найобдарованіших дітей обрали – найкращих. Змагались учасники у кількох вікових та співочих категоріях.

У Хмельницькій обласній філармонії проходив Всеукраїнський фестиваль-конкурс українського солоспіву імені Владислава Заремби. Учасники змагались у чотирьох вікових категоріях та двох напрямах – академічний і народний спів.

Участь у конкурсі брали діти зі всієї України. Учасники кажуть, хоч конкуренція і була жорсткою, від конкурсу отримали масу задоволення та знайшли нових друзів.

Кращих співаків обирало професійне журі. Головувала народна артистка України Валентина Степова. Каже, такі конкурси співаків – народників та академістів надзвичайно необхідні. Адже тут талановита молодь може показати себе, і донести до слухачів всю красу, можливо і не дуже форматного співу.

Усіх дітей відзначили дипломами учасників, найкращі ж отримали подарунки та цінні настанови від журі. Єва Шокур займається вокалом більше трьох років, та співати почала з самого дитинства. У конкурсі зайняла 1-ше місце в напрямку академічний спів. Єва каже, у майбутньому бачить себе відомою співачкою. Дівчинка каже, сьогодні академічний спів не надто популярний серед українців, та сподівається з часом все більше людей зрозуміють красу цієї музики.

Сама ж Єва  свою любов до академічного пояснює не тільки вишуканістю мелодій, а й досить звичайними дівочими речами.

На завершення фестивалю учасники влаштували гала-концерт, а Валентина Степова поділилась із юними талантами своїм секретом успіху.

 

" " " "