ГОТОВІ ДОПОМАГАТИ

391

Готові допомагати і підтримувати. До обласного центру завітала голова нацслужби здоров’я Наталія Гусак. Керівниця разом із представниками обласної влади за круглим столом обговорили ряд питань.

Нове обладнання, збільшення заробітної плати медикам і комунікація між громадами. На ці та інші теми спілкувались голова НСЗУ Наталія Гусак і голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. Спершу мова йшла про зростання оплати праці лікарям та медпрацівникам. Так, за постановою Кабміну, з 1-го січня цього року лікарі мають отримувати 20 тисяч гривень, а медсестри – 13,5 тисяч.

Посадовиця зазначає, бюджет медзакладів розподіляється не тільки на лікування, а й на ремонти приміщень і закупівлю обладнання.

Посадовці порушили тему цільового розподілу коштів. Наталія Гусак наголосила, краяни заслуговують якісної допомоги на усіх рівнях. Додає, цьогоріч Служба здоров’я буде слідкувати за тим, щоб пацієнти лікарень отримували безоплатну допомогу. Для цього потрібно провести моніторинг використання коштів.

Крім цього обговорювали і поставку ліків, в тому числі й інсуліну, за програмою «Доступні Ліки». А ще нагальним питанням стала оплата послуг енергоносіїв. Тож наприкінці розмови, що тривала близько 2х годин, посадовці домовились про подальшу співпрацю.

" " " "