“Новини Закарпаття” – на Закарпатті водойма переповнена зміями » Новини Закарпаття

133

Мова йде про один із водойм на Перечинщині. На зміїний розплідник у річці в околицях Зарічева жалуватись місцеві жителі.

За словами людей, за останній період змій у місцевій водоймі дуже багато і через це жителі навіть бояться купатись у річці. Кажуть, гаді можуть запросто обкрутитися навколо охочого тут поплавати.

-Цьогоріч біля водойми було не так багато людей. Через спеку вода дуже впала, у багатьох місцях нині торчать голі каміння. Найбільша вода на кар’єрі, та там не всі мають сміливість плавати, – відзначає пані Олена.

– Зазвичай, ми з подругами купаємось, де невелика вода. Нам достатньо, аби кістя намочити, – каже 60-річна співрозмовниця та пригадує не надто веселу історію під час попередніх купань:

– Люблю плавати із детства, але не зараз і в такій річці. Про те, що вона зараз кишить рептилами, не могла і повірити, адже раніше тут плавало багато риби, вода була чиста і глибока. Сьогодні ж маємо ті, мабуть, на що заслужили – гаді і нехар, як біля потоків, вдоль берегів, так і в річках, – відзначає із сумом Олена.

– Я довго не вірила в те, що багато з місцевих не йдуть купатись до річки, бо мовляв вода кишити рептилями. Та нещодавно переконалася в цьому,- наголошує пані Олена.

-То було у вихідний день. Ми із подругою Оксаною та ще із моїми двома племінницями, які прийшли в гості на літні канікули, вирішили піти до Вужа купуватись. Погода була хороша та сонячна і ми вирушили до водойми. Йшли не так плавати, як замочитися, – каже Олена. – Знайшли добре місце,
яке ми назвали “джакузі”, “гами” на нашому. Кілька разів поринули у воду, релаксували. Ці “процедури” понравилися й моїм племіницям 12 та 14 років, – додає співрозмовниця. – Фест припікало тоді, ми досить довго не йшли із води, ну а дітей взагалі не можна було звідти витягти.

Раз дитина вилазить з води, а на плечі у неї змія висить. Я була в шоці, але не злякалася і миттєво зняла гада з плеча дитини та кинула кудись подалі від себе, – констатує Олена. – У тій не кричала, аби не злякати племінниці, Богу дякувати, вона не встигла і збагнути, що я знімаю з її плеча. Я їй сказала, що то галузка там приліпилася. Хоч яка та галузка так могла звіснути, бачила я добре, – каже Олена. – Мабуть, то був уже, не встигла розгледіти, гач був чорного кольору. Оксана, моя подруга, теж добре бачила цю картину. Після того інциденту ми не дуже купаємось у річці. Хто його знає, які рептилії там можуть плавати. Та досить того, що ми побачили того разу, – додає жінка.

Голос Карпат



[ad_2]

Source link

" " " "