ZAXID.NET – Для чого нам російський десантник

182

Розпочну текст із застереження: не рекомендую читати книжку російського десантника чи дивитись його інтерв’ю, навіть якщо їх беруть «опозиційні» російські канали. А тепер спробую пояснити свою думку.

Минулої тижня та на вихідних одним із героїв українських соцмереж став російський десантник Павел Філатьєв, що вбивав українців. І слово герой я тут пишу без лапок, бо саме таким його подає більшість соціальних медіа, від телеграм-каналів до знаних ютуберів. Це не сарказм та не перебільшення.

Вбивця став зіркою. І якщо окремі військові експерти читали та слухали його, інтерпретували дані, щоб зрозуміти поведінку окупаційних військ та суть наказів, які віддавалися, то більшість читачів та слухачів транслювали думки Філатьєва просто заради хайпу.

І навіть якщо в когось була мета показати, що відбувається в росармії через нарізки його цитат, то таким чином вони фактично пропонували людям подивитись його інтерв’ю повністю. А більшість українців про існування цього вояка дізналася точно не з російських сайтів чи ютуб-каналів, а саме від наших «правильних» блогерів та авторів телеграм-каналів. Тепер, коли ютуб запропонує переглянути відео з ним, люди подивуватимуться, бо знатимуть, хто це, і увімкнути з очікуванням «послухаємо, як усе погано в армії РФ», але… Все, що він розповідає, ми й так уже давно знаємо. А паралельно він транслює російську пропаганду та «українську зраду».

Занотую тези, які виникають у мене, коли в черговий раз читаю чи слухаю про «рідкісне інтерв’ю російського солдата»:

– Філатьєв не звільнився з армії (принаймні такої інформації ніде не видно). Але він вільно роздає інтерв’ю наліво та направо. І чомусь у його випадку силовики та армія не проти, принаймні не перешкоджають його громадським виступам. Хоча спокійно могли б його якщо й не кинути до цюпи, то хоча б зачинити десь біля без інтернету.

– Є десятки, якщо не сотні розповідей та матеріалів про те, як б’ють, знущаються та тиснуть на російських відмовників. А цей чим особливий? Чого на нього не тиснути? Чому не закривають?

– Залишаючись на службі, десантник устиг написати книжку. Книжку! Це що ж за служба така, навіть у армії РФ, що є час і можливість писати книжки?

– Процитуємо Філатьєва: «полоненого українця били, але вибачились», «нашому полоненому відрізали геніталії». Гуманна російська армія – ще одна теза від розпропаганди.

– 50% російських солдатів не хочуть воювати, але вони заручники патріотизму, сміливості, обов’язку перед народом. Він робить з російських солдатів жертв, які страждають не менше, ніж українці.

– Потрібно вивести війська, але підписати мир. Теза про мирний договір, якого так хоче Путін, пролізає і тут.

– Український народ теж винний у війні. Класика від пропагандистів.

– Філатьєв не забуває згадати і про НАТО, «може, і з ними війна».

– У своїй книжці він розповідає, що у всьому винні керівники країн, а люди не винні, вони – брати.

– Його книжка має назву «ZOV». Він використав символи війни, яку нібито засуджує.

– З опублікованих уривків книжки та відео можна зробити висновок про провину лише військового керівництва. Про політичне керівництво РФ він згадує дуже мало, побіжно чи узагальнює. Мені все це нагадує початок пропагандистської підготовки росіян до нової подачі війни, нових підходів, рішень та звільнень зі своїх посад Шойгу, Герасімова та інших, що не впоралися з виконанням завдань.

А від головна його теза, яка пролізла в наше медіаполі і ще розганятиметься:

– Зрада та здача півдня України! Перешийок у Криму можна було блокувати, каже десантник. І, диво, ми йому віримо. Тупому, рядовому десантнику з країни-агресора.

Обороною півдня України керує Герой України Андрій Ковальчук. Саме він ухвалює рішення і віддає накази військам. Він був командиром 80-ї бригади ДШВ та заступником командувача військ ДШВ. Не знаю жодної людини, яка б сумнівалась у його відданості Україні та патріотизму. Але в нас тезу оккупанта роблять доказом зради!

Висновок дуже простий: перестаньте залазити в зад російської пропаганди, шукаючи меду. Перестаньте вважати, що ви найрозумніші та зможете розпізнати та відфільтрувати просування російської пропаганди в український інформаційний простір. Якщо побачили щось у РФ, чого ще не було у нашому інфополі, то нагадую, що самоцензура – ​​не завжди погано.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділити її та
натисніть
Ctrl+Enter

[ad_2]

Source link

" " " "