“область” Тернопіль – У Тернополі стало на один ліцей більше

124

На сесії міської ради затвердили Статут Тернопільського академічного ліцею “Генеза”.

Навчальний заклад створили на базі ЗОШ №25. Він буде забезпечувати отримання початкової, базової та профільної середньої освіти.

“Реорганізація відбудеться шляхом злиття Тернопільської школи №25 та Тернопільського педагогічного ліцею спортивного профілю”, зазначив міський голова Сергій Надал.

Заклад може створювати у своєму складі класи з вечірньою, заочною, дистанційною та мережевою формою навчання, групи з поглибленим вивченням окремих предметів, а також спеціальні та інклюзивні класи для дітей з особливими освітніми потребами.

Навчання в ліцеї буде здійснюватися за 5-денною формою навчання. Уроки у перших класах триватимуть 35 хвилин, у інших-четвертих 40, у п’ятих-дванадцятих – 45 хвилин.

“У рамках багатопрофільного освітнього процесу учні можуть обрати серед наведених напрямів ті, які найбільше відповідають їх професійним та науковим уподобанням: природничий, мистецький, суспільно-гуманітарний та спортивний. У ліцеї поетапно впроваджується Концепція профільного навчання Нової української школи”, – розповіли у міськраді.



[ad_2]

Source link

" " " "