«1 мільйон дерев за 24 години». Флешмоб планетарного масштабу стартуватиме з Хмельницького.

1833

1 мільйон дерев за 24 години планують висадити в Україні. Такий флешмоб відбудеться 20 березня в рамках проєкту «Озеленення країни». Активісти та представники бізнесу, які стали організаторами, планують аби Україна стала однією з перших у цій глобальній ініціативі, та показала приклад іншим державам. А Хмельницький став першим серед українських міст, що приєдналось до акції.

Масштабну акцію з висадки одного мільйона дерев в Україні проведуть  в березні активісти та представники бізнесу. Організатори закликають усіх українців, які проживають на території країни та за її межами, приєднатися, щоб таким чином покращити імідж держави в очах усього світу.

Мета проєкту – привернути увагу до відновлення екосистеми України і планети, а також розвиток екологічної свідомості людей. Долучитись до акції може кожен. Організатори розробили п’ять форм участі.

Наше місто стало першим, яке долучилось до проєкту. Тобто глобальна світова акція візьме свій старт саме з Хмельницького.

Висадка дерев не обмежиться лише одним днем – проєкт планують реалізовувати упродовж року. Упродовж цього часу передбачається проведення освітніх майстер-класів, конкурсів, спортивних забігів, а також видання підсумкової книги, у якій будуть показані всі області та регіони України, які висаджували дерева.Міський голова та організатор акції Сергій Гайдайчук підписали меморандум про співпрацю, яким наше місто забов’язується висадити дерева та доглядати за ними. Олександру Симчишину подарували саджанець та закликали показати приклад усім хмельничанам.

 

" " " "