1 вересня без довідки про стан здоров’я дитини – до занять її не допустять

1666

У закладах середньої освіти та садочках розпочали прийом документів. До обов’язкового переліку входить і медична довідка. У зв’язку з карантином, медичні заклади працюють в особливому режимі. І якщо на прийом до педіатра ще можна потрапити, вузькопрофільні спеціалісти не приймають взагалі.

Хмельничанин Михайло Золотарьов – батько майбутньої першокласниці. Чоловік розповідає, збираючи необхідний пакет документів до навчального закладу та проходячи медичну комісію, зіштовхнувся з деякими незручностями.

Дирекція школи, додає пан Михайло, пішла на зустріч та прийняла документи без медичної довідки. Таке виключення цьогоріч, у зв’язку з карантином,  зробили у всіх начальних закладах міста.

Проте , якщо до 1 вересня довідки про стан здоров’я дитини не буде, до занять її не допустять.

Аби отримати медичну довідку, необхідно звернутись до свого сімейного лікаря або педіатра. Однак,  згідно наказу Міністерства охорони здоров’я  № 682, певні вікові групи мають пройти ще й вузькопрофільних спеціалістів.

У зв’язку з карантином прийом вузькопрофільних спеціалістів і справді був обмежений, додає Ірина Кондратюк.  Проте уже  цього тижня деякі лікарі  почали приймати пацієнтів.   Однак, лише за попереднім записом.

Якщо ж Ви звернетесь за власним бажанням, за прийом лікаря доведеться заплатити зі своєї кишені. Відтак ,  аби уникнути ажіотажу напередодні навчального року, медики радять не зволікати і вже зараз проходити медичний огляд.

" " " "