10 мільйонів – обладнанням: гемодіалізних хворих лікуватимуть в місті.

942

10 мільйонів – обладнанням за право брати участь у тендері. Хмельницький міський голова підписав меморандум із столичною фірмою. Відповідно до документу вона надасть місту 10 сучасних апаратів для гемодіалізу, кожен вартістю у 25 тисяч євро, лише за право в подальшому брати участь в відкритих торгах на ліки. Представник контори каже, Хмельницький – не перше місто, котре отримало таку інвестицію. Переконує, в Україні тих, хто прагне надавати якісну послугу більшає з кожним роком. Нагадаємо, про власне відділення гемодіалізу в обласному центрі почали говорити ще три роки тому. Тоді хворі прийшли під стіни міської ради із проханням створити для них відділення гемодіалізу при міській лікарні. Бо в обласній, по-перше, – неякісна послуга, а, по-друге ,хмельничан приймають вночі.

Про те, аби створити в місті власне відділення гемодіалізу почали говорити ще три роки тому. Тоді, каже міський голова, й почали писати листи в область. У них просили перевести державне фінансування на лікування хворих у місто. Утім, щораз отримували відкоша. Перша і найголовніша причина відмови – відсутність приміщення. Наразі, каже міський голова, воно вже є. Його обладнали в міській лікарні. Для того, аби його утримувати в бюджеті міста передбачили й кошти.

Обладнання – друга причина відмови місту з боку області. Воно в відділенні також незабаром буде. Днями міський голова підписав меморандум про отримання 10 надсучасних апаратів. Інвестиційний конкурс виграла столична компанія.

Раніше, нагадаємо, процедуру гемодіалізу хмельничани проходили в обласній лікарні у четверту зміну ,себто вночі. Такого ,переконаний міський голова, не може бути і не буде. Адже, міське відділення по суті є. Єдине, чого бракує – коштів, котрі держава виділяє на закупівлю ліків для хворих. Мер каже, чергове звернення до депутатів про перенаправлення фінансування є. Наразі чекають на рішення.

Міський голова додає, суму, якої бракуватиме, у місті також готові додати. Попередньо це плюс півтора мільйона гривень.

 

" " " "