11 ОТГ краю вже із соціальними перемовниками .

1035

На Хмельниччині 11 ОТГ вже мають своїх соціальних перемовників. Це – люди, котрі як словом, так і ділом допомагають правоохоронцям у вирішенні нагальних проблем, котрі існують в громадах. Таких, кажуть правоохоронці – чимало і їх врегулювання – не завжди в компетенції поліції. Разом з тим, вони турбують громаду, а, отже, потребують реагування. Копи не приховують, забезпечити самотужки його не завжди можуть, бо на селі і справді бракує рук. Тому, створення інституту соціальних перемовників вітають.

Проект «Інститут соціальних перемовників» на Хмельниччині почали  зреалізовувати у 2018-му. Копи кажуть, вже за рік побачили, соціальні перемовники не просто потрібні ,а необхідні, причому не лише громадам, але й поліції.

Поліцейські додають, зазвичай цивільні та люди у формі по різному розуміють безпеку.

Зважаючи на курс, котрий обрала національна поліція, орієнтація на потреби громади сьогодні не другорядне завдання, як було за часів міліції, а – пріоритет.

За рік у краї аж 11 ОТГ навчили  для себе соціальних перемовників. Копи кажуть, там, де вони вже є і справді працюється легше. Адже, деякі проблеми соціальні перемовники вирішують самі – без втручання поліції. А, отже, копи мають змогу ефективніше працювати над питаннями, котрі у їх компетенції.

 

" " " "