12-ть дільниць – одна проблема: один із кандидатів в нардепи просив скасувати рішення 193 ОВК.

524

12-ть дільниць – одна проблема: один із кандидатів в нардепи просив скасувати рішення  ОВК. Мова про висунутого опоблоком Дмитра Ткачука, котрий балотувався у 193 виборчому окрузі. Багато голосів чоловік не набрав, утім, як твердить його адвокат, вирішив відстояти законність волевиявлення. Колишній кандидат звернувся до Хмельницького адміністративного суду із проханням визнати протиправним дії комісії. Засідання відбулося 1 серпня .

Визнати протиправним та скасувати рішення ОВК, прийняте на засіданні 28 липня – перша, втім не єдина вимога колишнього кандидата в нардепи.

12 ДВК не дотримувалися закону під час внесення уточнень, каже представник позивача. Додає, усі дописи вони робили вручну на території ОВК, а не так, як гласить закон – на засіданнях.

Представник відповідача натомість переконує, засідання ДВК проводили. Протоколів суду не представляє, натомість звинувачує опонента в підробці підписів. Натякає, скарги від членів ДВК, подані в додатках до позову – недійсні.

Представник відповідача каже, таким чином позивач створює штучні причини для позову. Натомість інша сторона переконує, в їх реальності. Наполягає, вимоги – обґрунтовані і зрозумілі – через такі дії дільничних комісій в ОВК могли спотворити волевиявлення. Зрештою суд іде до нарадчої. Після двох годин роздумів скаргу позивача відхиляють. Наразі у нього – два дні на апеляцію.

" " " "