120 обстежених – 4 інфікованих

924

120 обстежених – 4 інфікованих. На Хмельниччині провели безкоштовне тестування на гепатит С та ВІЛ. Таку акцію ініціювали в обласному центрі громадського здоров’я.  Медики додають, пройти таку діагностику може кожен. Для цього необхідно звернутись до свого сімейного лікаря.

З 20 до 27 листопада на Хмельниччині провели Європейський тиждень тестування.  Усіх бажаючих безкоштовно перевіряли на ВІЛ та гепатит С. Одним з перших зайняв чергу пан Олександр. Каже, перевірити власне здоров’я прийшли усією родиною.

Намагається слідкувати  за станом свого здоров’я й Тетяна. І хоча дівчина веде активний та здоровий спосіб життя, додає, від таких хвороб не застрахований ніхто.

Таку акцію Хмельницький обласний центр громадського здоров’я провів вперше. Тестування тривало цілий тиждень. Відбувалось воно  не лише в обласному центрі, а й в деяких районах. Мультидисциплінарна команда побувала у Волочиську, Шепетівці та Деражні.

Загалом медики обстежили близько півтори сотні подолян. Позитивний результат виявили у чотирьох осіб – у трьох  з яких підтвердився гепатит С.

Аби перевірити власне здоров’я , необхідно звернутись до свого сімейного лікаря.  Тести на гепатити та ВІЛ є безкоштовними. За них платить НСЗУ.

" " " "