16 днів проти насильства: від вересня на домашніх терористів склали понад 100 протоколів.

706

 16 днів проти насильства: від вересня на домашніх терористів склали понад 100 адміністративних протоколів. У рамках загальнонаціональної акції в області продовжують реалізовувати заходи, спрямовані на виявлення та попередження прояву насилля у родинах. Нагадаємо, 3 місяці тому на Хмельниччині створили спеціальні групи із реагування на подібні факти. На їхньому рахунку уже 300 виїздів. Копи кажуть, під час кожного намагаються не просто заспокоїти тирана, а й допомогти жертві налагодити своє життя. 

 У центрі соціально-психологічної допомоги ця панянка ледь більше ніж місяць. Тепер починає життя із чистої сторінки. 5 років жінку лупцював чоловік. Побої, каже, терпіла, бо свято вірила в кохання і в те, що благовірний зміниться. Втім, зрештою терпінню прийшов кінець.

 Наразі, каже жінка, не розуміє на що сподівалася. Власне, тому й розповідає свою історію на камеру. Хоче донести іншим жертвам – терпіти не варто.

 Вже три місяці на Хмельниччині працюють мобільні групи із реагування на факти домашнього насильства. За цей час, кажуть, здійснили понад 300 виїздів, до відповідальності притягнули біля 100 домашніх тиранів.

 Для цього, потерпілих направляють у соціальні служби. Фахівці Хмельницького центру для сім’ї, дітей та молоді допомагають як на дому, так і психологічно.

 А, от сховатися від тирана можна у обласному центрі соціально-психологічної допомоги.

 І правоохоронці, і фахівці соціальних служб кажуть, аби допомогти тим, хто страждає вдома від насилля, готові постаратися. Головне, аби жертви не замовчували факти наруги. Адже, б’є – не означає любить. 

 

" " " "