16-річний хмельничанин Максим Селіщев здобув титул чемпіона світу з ММА

1017

16-річний хмельничанин Максим Селіщев став першим в Хмельницькій області, хто здобув титул чемпіону світу у змішаних бойових мистецтва(ММА). Завдяки своїй наполегливості (хлопець не пропустив жодного тренування), Максим здобув одразу два «золота».

У свої шістнадцять – вже майстер спорту і це одна з надцятьох перемог Максима Селіщева. У боротьбі юнак із 5 років. Є кандидатом у майстри спорту з греблінгу, також має синій пояс з бразильського джиу-джитсу.

Тренер хлопця зізнається, на змаганнях фізично не був, але на відстані – подумки підопічного підтримував – давав йому настанови, навіть в онлайн трансляції бою.

Хлопець змагався у віковій категорії до 80 кілограмів у віці 16-17 років. Серед юнаків він став наймолодшим учасником. Усі чотири бої відбувалися майже одночасно. Спочатку Максим здолав суперників з Казахстану, Росії та Ірландії. У фіналі переміг фіна. У пів фіналі навіть отримав травму.

Медаль чемпіона світу для нього стала дебютною. Хоча, загалом, має понад 90-то медалей у різних видах спорту. Зазначає, коли дізнався про чергову перемогу, емоції взяли верх.

Як каже тренер Максима, за одинадцять років юнак не пропустив жодного тренування. До слова, цьогоріч Максим отримав одразу дві «золотих» медалі – одну у спорті, іншу за навчання. У школі він також відмінник.

 

 

 

" " " "