17 листопада у світі відзначають Міжнародний день передчасно народжених діток. 

924

Відтак неонатологи Хмельницького обласного перинатального центру влаштували справжнє свято для  малюків, які так поспішали  побачити цей світ. Захід  є традиційним. Його влаштовують четвертий рік поспіль.  Цьогоріч з усієї області приїхало понад пів сотні дітлахів.

Міжнародний день недоношених діток у Хмельницькому відзначають по особливому. Для малечі влаштовують справжнє  свято.   Маленька Марійка народилась з вагою 500 гр. Це найменша дитина,  яку виходили  лікарі обласного перинатального центру.  Зараз дівчинці рік і п’ять місяців.   Зростає здоровою та активною, і нічим не відрізняється від однолітків.

Проте не завжди вдається досягти позитивного результату.  Щороку в обласному перинатальному центрі виходжують близько тьохсот передчасно народжених немовлят. Більшість з них згодом  мають проблеми із здоровям.

Також  неонатологи   додають,  робота медиків це лише половина успіху. Лікування таких діток часто залежить  від того,  як налаштовані самі батьки.

Медики обласного перинатального центру постійно підтримують зв’язок з мамами та стежать за здоровям дітлахів.  Вже вчетверте  на Міжнародний день передчасно народжених діток проводять заходи такого масштабу.  Аби побачити усіх, хто так поспішав побачити цей світ .

Загалом на святкування з’їхались понад пів сотні дітлахів з  усієї області. Тут на малечу чекали  солодощі, кульки,  шоу мильних бульбашок та аквагрим . Одним словом усе, що потрібно для гарного настрою та щасливих облич дітлахів.

" " " "