18 кримінальних проваджень і 42 адмінпротоколи: вибори на Хмельниччині минули доволі спокійно

588

Вибори на Хмельниччині минули доволі спокійно. Правоохоронці звітують, у день голосування порушень було менше, аніж під час підрахунку голосів. Наразі в краї зареєстровано 18 кримінальних проваджень та складено 42 адмінпротокола. Копи наголошують, в зв’язку із тим, що відповідальність за порушення виборчого законодавства посилили, комусь вибрики влетять у копійку, а хтось взагалі може загриміти за грати.

292 повідомлення – у період виборчої кампанії та й на виборах копам довелось попотіти. Кожну, отриману від людей інформацію, кажуть, перевіряли пильно. Адже, не кону – результати народного волевиявлення. Правоохоронці додають, найбільше порушень зафіксували не у день голосування, а вже після виборів.

Загальний результат за порушеннями – 18 кримінальних проваджень та 42 адмінпротоколи. Останні в більшості традиційні – агітка без вихідних даних, її незаконне розміщення, демонстрація та псування бюлетенів. Втім, маємо й ноу-хау. П’яні заступник голови комісії на Кам’янеччині та голова комісії в Хмельницькому. Чоловіки обійдуться хіба що штрафами. А от дехто може навіть опинитись за гратами. Копи подробиць не розголошують. Утім, переконують, найбільш резонансні справи вже майже завершено. Серед них і подія, котра трапилася у Кам’янці. До поліції із заявою звернувся сам голова ТВК.

Іще один резонанс трапився також на Кам’янеччині. До виборів у Мукші Китайгородській почало масово приписуватись люди, котрі, як встановили копи, в селі ніколи не проживали.

" " " "