2 училище, 3 школа: НВО №5 відсвяткувало 150-річчя.

1910

 2 училище, 3 школа, НВО № 5. Одна із найстарших шкіл міста відсвяткувала 150-річчя. В театрі імені Старицького зібралися випускники різних років. Підрахувати кількість тих, хто вийшов зі стін рідної третьої, а саме так, незважаючи на зміну назви, навчальний заклад і досі називає директор, сьогодні навіть не беруться. Чому? Пояснюють дуже просто – тут ніколи не задумувалися над кількістю, працювали над якістю… Власне, і мають чим насправді пишатися. 

 2 училище, 3 школа, НВО №5 імені Сергія Єфремова. Перші згадки про колись єдиний україномовний навчальний заклад Хмельницького з’явилися іще у 1869-му. З тих пір змінилось чимало – приміщення, назва, директори, вчителі та учні. Незмінним залишилася єдина річ – гордість за випускників рідної третьої.

 Майя Ананіївна Тернецька хоч і не випускниця третьої школи – викладає в ній не один рік.

 Вчителька каже, за цей час в школі змінилося все.

 Єдине, що залишається незмінним, каже Майя Ананіївна, – це обличчя школи – її звичаї та традиції.

 Родинні свята у НВО № 5 – унікальні. Адже, на них збираються не лише учні, а й випускники.

 Мама Христини – випускниця 2003-го. Пані Ірина не приховує, щораз, переступаючи поріг рідної третьої, щиро ностальгує за шкільними роками.

 Пан Микола – випускник 83-го для своїх нащадків, каже, також обере рідну третю. Чоловік додає, має на те вагому причину.

 Пан Микола додає, певен, третя школа – це не просто навчальний заклад, а бренд обласного центру. В цьому його підтримує іще одна випускниця. Доцентка кафедри фінансів, банківської справи та страхування, кандидатка економічних наук Леся Матвійчук сьогодні на свято прийшла з особливим настроєм і особливою метою – подякувати вчителям, причому, не лише за знання, а й за терпіння.

 Час минає, спогади залишаються, а школа продовжує розвиватися. Міський голова Олександр Симчишин певен, у НВО №5 – велике майбутнє. Додає, аби навчатися тут було приємно стараються не лише вчителі та директор, а й влада міста, котра постійно сприяє покращенню матеріально-технічної бази школи. На 150-річчя, до прикладу, навчальному закладу презентують сучасний спортивний майданчик.

 

 

" " " "