2 загальноміський батьківсько – освітній форум. Підсумки тижня .

1128

У Хмельницькому відбувся вже другий батьківсько – освітянський форум «Здоров’я дітей – основа здоров’я нації». У палаці творчості та юнацтва зібралися усі небайдужі до проблем освіти у місті. Вчителі, батьки, медики  та експерти у відповідній галузі говорили про найболючіше.  На перший план винесли психологічне та фізичне здоров’я дитини. А також наголосили, що кожного року ситуація погіршується. Метою форуму стало об’єднання громадськості міста у пошуку шляхів вирішення існуючих проблем.  Результати форуму в подальшому увійдуть до стратегії розвитку освіти у місті до 2021 року. Ті ж рекомендації надішлють до Міністерства освіти.

У Хмельницькому відбувся другий загальноміський батьківсько-освітянський форум, де  говорили про сучасний стан здоров’я дітей шкільного і дошкільного віку. Статистика свідчить, що до відвідування першого класу психологічно готові лише 30 відсотків дітей.

Звісно, спадковість впливає на здоров’я дитини, але відсоток таких невеликий. При правильному харчуванні, прогулянках на свіжому повітрі та заняттях спортом можна підтримувати себе у гарному фізичному стані.

Усіх присутніх просять задуматися – в чому полягає здоров’я власних дітей. А загальний показник захворюваності у підлітковому віці в місті стрімко зростає. Цифри, які наводить головний педіатр Хмельницького, просто вражають.

А ще багато батьків поспішають заробити грошей за кордоном, залишаючи своїх чад без нагляду. Це руйнує уявлення дитини про нормальну родину.

Відвідали батьківський форум і представники місцевих дитячих навчальних закладів. Вони могли дізнатися про новинки у реформуванні освіти. Усе, що почули, будуть далі розповідати на батьківських зборах, які вже незабаром.

Після форуму розпочалися тренінги.  «Відповідальні батьки» –  проект соціальної ініціативи «Хтось не зробить». Його учасники вкотре нагадують про відповідальність дітей на дорогах міста та області.

Долучилися до форуму і представники патрульної поліції.

Навчали учасників форуму як добитися гармонії у психоемоційному стані дитини.  У іграшковій формі батькам показали, які є варіанти зняття стресу.  Бо постійне перебування у шкільному колективі навантажує дитину. Для батьків вважливо вміти керувати і  своїм емоційним станом, і дитячим.

Для сучасних батьків, які постійно йдуть в ногу з часом, такі форуми корисні.

Результати обговорення на форумі в подальшому увійдуть до стратегії розвитку освіти у місті до 2021-го року.

 

" " " "