2,3 мільйона євро на потрібну справу: Хмельницький планує взяти кредит

У Хмельницькому місцева влада планує взяти 2,3 мільйона євро кредиту на утеплення шкіл та дитячих садочків

1113

У Хмельницькому місцева влада має намір взяти додатковий кредит на суму до 2,3 мільйона євро задля проведення термомодернізації ряду місцевих навчальних закладів – декількох шкіл та дитячих садочків. Про це стало відомо з відповідного проекту Виконавчого комітету Хмельницької міської ради, котрий був опублікований 11 травня.

В зазначений проект занесено пропозицію про умови надання кредитних коштів Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО), які будуть спрямовані на утеплення окремих закладів освіти. Так, в рамках реалізації інвестиційного проєкту «Підвищення енергетичної ефективності закладів бюджетної сфери» планується провести термомодернізацію наступних будівель:

– ДНЗ №8 («Малятко», вулиця Володимирська, 70),
– ДНЗ №23 («Вогник», вулиця Бажана, 2),
– ДНЗ №45 (вулиця Вайсера, 50),
– ДНЗ №47 («Дзвіночок», вулиця С. Бандери, 20/2),
– ДНЗ №48 («Червона квіточка», вулиця Чкалова, 18/1),
– СЗОШ №1 (вулиця Староміська, 2).

Кредит розміром до 2,3 мільйона євро братимуть не більше ніж на семирічний термін під 6% річних. Гасити його будуть кожні пів року рівними частинами. При цьому в разі прострочення кожної виплати до заборгованої суми додаватимуть 8% річних понад процентну ставку. Також в запропонованому проекті йдеться про безповоротний грант у сумі  700 тисяч євро.

Разом з тим слід зазначити, що пропозиція про зазначену позику ще не схвалена та має пройти відповідну процедуру, визначену чинним законодавством.

Дивіться також: Моя Мама – найкраща. У Хмельницькому відзначили кращих виконавців художніх робіт

Зокрема, у разі ухвалення цього рішення членами виконкому, департамент освіти та науки й відділу енергоменеджменту повинні подати розрахунки і обґрунтування необхідності запозичення. А фінансове управління має надати до Міністерства фінансів України пакет документів. І лише після погодження Мінфіну це питання винесуть на розгляд сесії міської ради.

" " " "