За гендерну рівність – у Хмельницькому відбулась перша конференція для жінок-депутаток.

2018

За рівні можливості. У Хмельницькому відбулась перша конференція депутаток Центрального регіону. До нашого міста приїхали жінки з 9-ти областей. Говорили про політику та суспільне життя, а наприкінці заходу висловилися за потребу створення організації «Жіночий вибір».

Вольові, цілеспрямовані та надійні – це сучасні жінки у політиці. Перша конференція для депутаток Центрального регіону об’єднала саме таких. Тож Хмельницький приймав делегаток з 9 регіонів країни. Демократична мережа «Жіночий вибір» – організація, що об’єднує жінок у всьому світі.

Попередні дві конференції з успіхом пройшли у Івано-Франківську та Дніпрі. Подібними заходами депутатки хочуть посприяти  гендерній рівності у політичних структурах. Як каже координатор Всеукраїнської мережі «Жіночий вибір» Ганна Давиденко, у теперішній час жінки у політиці скеровують свою діяльність на соціальні аспекти.

Демократична мережа «Жіночий вибір» має намір звернутися до партійних лідерів, аби контролювати встановлення гендерних квот у партійних статутах.

Місцевий політикум складається з чоловіків, хоча представництво у радах чи не всіх рівнів мають і жінки. Як каже міський голова, готовий сприяти тому, аби прекрасна половина людства мала можливість здобувати керівні посади у місті.

Депутатки мають намір  розгорнути інформаційну кампанію задля забезпечення рівних можливостей жінок та чоловіків. Мережа «Жіночий вибір» планує провести подібну конференцію і в місті Маріуполь.

 

" " " "