24 березня відзначають Всесвітній День боротьби з туберкульозом.

885

В Україні на цю недугу зареєстровано більше 30 тисяч хворих. І це лише офіційна статистика.  Ще приблизно 25% інфікованих залишаються невиявленими.   В Хмельницькій області статистика краща.

Проблема боротьби проти туберкульозу залишається одним із пріоритетних напрямків у сфері охорони здоров’я. Щорічно в нашій державі реєструється близько 30 тисяч хворих.  Незважаючи на те, що захворювання є виліковним,  кожен шостий пацієнт   з туберкульозом помирає.    Що ж стосується Хмельницької області, то  тут показники захворюваності з кожним роком знижуються .

Стабілізовано захворюваність серед дитячого населення. За минулий рік в області на туберкульоз захворіло 10 дітей та 4 підлітки. Єдиним методом раннього виявлення хвороби є туберкулінодіагностика.  Останні роки кількість вакцинованих дітей на Хмельниччині значно зменшується.

Цьогоріч вперше в Україні  розпочали впроваджувати комплексний підхід до лікування хворих на туберкульоз.  Він включає в себе  психологічну  допомогу та  забезпечення продуктами харчування.   Згідно нової системи,    ефективною є модель амбулаторного лікування .

Загалом зараз у спеціалізованих закладах області на стаціонарному лікуванні  перебуває 330 осіб.

 

" " " "