24ТЕ ЛЮТОГО ЗМУСИЛО УКРАЇНЦІВ ДОКОРІННО ЗМІНИТИ СВОЄ ЖИТТЯ

342

Хмельничанин Віктор Шайда пригадує події 24го лютого.  Тоді від ранку,   телефонував своїм дітям, котрі навчались у Києві. Спершу батьки не мали зв’язку із синами. Згодом хлопці зателефонували самі й повідомили, що хочуть захищати свою країну і повертаються до Хмельницького.

Зараз служать у складі одного із батальйонів Збройних сил України. Разом боронять Харків. Місто не знало спокою від кінця лютого. Окремі мікрорайони стали спустошеними. Через постійні обстріли багато будинків перетворились на руїни. Місцян,котрі не змогли виїхати  називає “промінчиками сонця на руїнах”.

Віктор розповідає, за час перебування на фронті двічі був поранений.

Після чергового прильоту влучив осколок. Каже, біль відчув не одразу, а про поранення дізнався у шпиталі.

Волонтери навідуються  на передову із харчами і дитячими малюнками. Так, одного разу привезли ляльку-мотанку,- пригадує Віктор Шайда. Відразу придумав їй ім’я – Оксанка. Тепер іграшка слугує оберегом.

До війни Віктор Шайда керував оркестром поліції та був солістом. Патріотичний дух побратимів піднімає  співом та грою на гітарі.

Віктор Шайда учасник міжнародних фестивалей військової музики. Запевняє, після перемоги влаштує тур по звільнених українських містах.

 

" " " "