4 лютого відзначають Всесвітній день боротьби проти раку.

795

4 лютого відзначають Всесвітній день боротьби проти раку. В Україні ця недуга посідає друге місце за рівнем смертності. За минулий рік в області діагноз онкологія встановили 30 маленьким пацієнтам. Які фактори впливають на появу смертельного недугу у дітей?

Назар і Матвій демонструють щойно зібраний корабель. А ще серед їх витворів – танк, військова техніка і вертоліт. Обоє хлопців проходять черговий курс хіміотерапії. Про хвороби вони воліють мовчати і по чоловічому сприймають свій страшний діагноз.

Наразі у гематологічному відділенні Хмельницької дитячої обласної лікарні перебувають  10 маленьких пацієнтів, які мають онкологічні захворювання.  І якщо у дорослих рак провокують шкідливі звички та не правильний спосіб життя, то у дітей основний фактор – генетичні зміни.

Згідно статистики, від онкології помирає кожен   другий  пацієнт.  Усе через пізні звернення та несвоєчасну діагностику.

Відтак, медики звертаються і до батьків, і до педіатрів при перших нетипових симптомах  звертатись на консультацію в спеціалізований заклад. Загалом гематологічне відділення єдине в області, де лікують діток, хворих на онкологію.

" " " "