4 за столом і 1,5 метра відстань. У Хмельницькому розпочали роботу літні тераси кав’ярень та ресторанів.

1269

4 за столом і 1,5 метра відстань. У Хмельницькому розпочали роботу літні тераси кав’ярень та ресторанів.З 11 травня Уряд дозволив відкрити заморожений бізнес. Щоправда, у Хмельницькому не поспішали із відкриттям. І ще кілька тижнів вилиці пустували. Перші конструкції почали монтували лише цими вихідними.

Четверо за столиком і відстань у півтора метра. У Хмельницькому розпочали роботу літні тераси кав’ярень та кафе. До прикладу, ось цей ресторан на вулиці Грушевського протягом двох місяців знаходився на карантині. З 11 травня тут закипіла робота.

До слова, Кабінет міністрів дозволив працювати лише літнім майданчикам. Для власників кав’ярень та ресторанів встановили обов’язкові правила.

А також гість має право обрати вид посуду у якому виносять страву. Серед запропонованого – одноразовий або ресторанний. Останній миють при високій температурі. До вбиральні можна зайти лише у одноразовій масці. Якщо така відсутня – працівники нададуть головний аксесуар весни безкоштовно. Також у закладі заламінували меню. Кажуть, так його зручніше дезінфікувати. Та й для більш вибагливих клієнтів вигадали новинку.

На так званій «стометрівці» поки не всі заклади харчування встигли відкритися. Одні продовжують зводити літні майданчики, інші – чекають повного зняття карантину. А от кав’ярні працюють усі. Поблизу кожної облаштували кілька столиків для зручності відвідувачів. Усю продукцію подають в одноразовому посуді.

Також у кав’ярні продають солодощі. Їх виготовляють на замовлення. Стан здоров’я усіх пекарів перевіряють щодня.

За планом поступового виходу із карантину вже з 10 червня мають відкритися не лише літні тераси, а й основні приміщення ресторанів та кафе.

" " " "