428 річниця з дня заснуванння села Писарівка

511

428 років з дня заснування. 9 липня жителі Писарівки святкували річницю з дня заснування села. Безліч розваг очікували на відвідувачів дійства. Жителі Писарівки насолодилися українськими піснями, танцями у смаколикам.

Писарівці 428. З нагоди річниці та свята Івана купала у селі організували великий концерт. Минулого року святкуванння не проводили через карантин. Цьогоріч свято таки відбулося, на дійстві зібралося більше тисячі людей.

На святкування у Писарівку завітав народний депутат України Сергій Лабазюк. Він наголошує, після довгих карантинів людям потрібно гарно розважитись.

На свято також завітав директор Писарівської загальноосвітньої школи. Він розповідає, школу відвідує 170 дітей, усі вони полюбляють займатися спортом, і навіть заснували  футбольну команду. Тому для спортивного розвитку школи благодійний фонд  Сергія Лабазюка  “Ми поруч” подарував спортивний інвентар.

У селі процвітає самодіяльність. Це помітно з різноманіття співочих колективів. Серед яких і гурт “Писарівчанка”, який утворився ще у двотисячних роках. Та існуючи такий довгий час учасниці гурту виходять на сцену без костюмів. Тож благодійний фонд  Сергія Лабазюка  “Ми поруч” подарував писарівчанці сертифікат на їх придбання.

Не залишив без уваги народний депутат й те, що у селі за півтора роки народилося 27 дітей, тому на святі усіх батьків малечі нагородили цінним подарунком, який полегшить життя молодих батьків та подяками.

На святі мешканці Писарівки насолодилися українськими піснями, танцями, й смаколиками. Також на честь свята Івана купала молодь стрибала через багаття, а на завершення дівчата запустили у річку свої вінки.

 

 

" " " "