45 тисяч – за неіснуючий сир: на Хмельниччині у “мишоловку” шахраїв потрапили нові жертви

Спритники за вихідні ошукали краян майже на 70 гривень

1780

Цими вихідними у Хмельницькій області трапилося декілька випадків шахрайств. Загалом, згідно заяв, отриманих від місцевих жителів, декількох людей ошукали майже на 70 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба поліції Хмельниччини.

Усі злочини трапилися протягом останніх вихідних, 6 – 8 червня. Загалом поліцією було отримано 4 повідомлення. За фактом вчинених злочинів в поліції відкрили провадження у відповідності до частини 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Усі обставини інцидентів наразі встановлюються слідчими.

Так, 6 червня, приблизно о 16.00, 73-річна жителька Дунаєвецького району отримала вхідний дзвінок від невідомої особи. Жінці повідомили, буцімто її донька пошкодила чужий телефон і тепер, щоб її не притягнули до відповідальності, треба заплатити 17 тисяч гривень. Побоюючись за свободу доньки, довірлива пенсіонерка переказала вказану суму шахраям через термінал самообслуговування.

Інший випадок трапився в обласному центрі. Тут 35-річна містянка, купуючи в інтернет-магазині твердий сир, теж натрапила на шахраїв і втратила цілих 45 тисяч гривень, переказавши їх через мобільний додаток.

Читайте також: 100 тисяч гривень за неіснуючу машину: хмельничанина розвели на шалені гроші

А в Кам’янець-Подільському,  26-річний чоловік хотів придбати через мережу інтернет ігрову приставку. Він перерахував необхідну суму (5400 гривень), але товар так і не отримав, після чого продавець обірвав усі контакти.

Також в обласному центрі було зафіксовано ще один випадок шахрайства. 31-річна жителька міста була ошукана на 1650 гривень завдяки доволі розповсюдженій “схемі”, пов’язаній з продажем дизельного пального.

Враховуючи регулярність подібних випадків, правоохоронці вже вкотре закликають громадян бути більш обачними і не довіряти підозрілим особам в мережі. Купуйте товар через інтернет тільки у перевірених та офіційних постачальників.

" " " "