Курс у небо: у Хмельницькому почали навчати пілотів

2679

Хмельницькому запрацювала школа пілотів. На базі аероклубу на летовищі чернівецькі фахівці дають уроки майбутнім льотчикам. Більшість учнів – хмельничани. Директор аеропорту каже, бажаючих наразі значно більше, аніж місць. Тож, анонсує, незабаром відкриють іще одну.

Наразі хмельницький аеропорт приймає та випускає один літак за іншим.

Ось цей пан на летовищі – чи не найголовніша людина. Він керує усіма польотами. Каже, відколи на території почала працювати школа для пілотів – роботи не бракує. Кожен літак – під пильним наглядом. І не дай Бог, щоби зійшов з маршруту. Навчальний рейс майбутніх льотчиків – елементарний.

І так по надцять разів за день. Бажаючих опанувати професію пілотів на Хмельниччині не бракує. Директор аеропорту певен, це – зовсім не дивно. Адже літак малої авіації за вартістю не відрізняється від хорошої іномарки.

Поки на території летовища лише одна школа пілотів. Утім, найближчим часом у тих, хто хоче отримати спеціальні права з’явиться альтернатива.

На даний час для київської школи уже почали облаштовувати навчальні класи. Усі необхідні для відкриття процедури – на стадії завершення. Директор летовища каже, з такими темпами Хмельницький має шанс стати своєрідним центром малої авіації. Поки у західному регіоні, а у майбутньому – хто його знає, можливо й всієї країни.

" " " "